Виставку вінницького художника, воїна та поета відкрили у США

Виставку вінницького художника, воїна та поета відкрили у США

11:21 29.01.2024

Виставку відомого українського художника, воїна та поета з Вінниці Сергія Татчина відкрили в “Українському домі” у Вашингтоні.

Про це 28 січня інформують у самому осередку української культури.

Ми були в захваті від відкриття нашої першої виставки українського художника Сергія Татчина "Походження космосу" у 2024 році, разом з художнім куратором Ukraine House Олесем Демко, послом України в США Оксаною Маркаровою та президентом Фонду збереження сакрального мистецтва України Христіною Лью, - йдеться у повідомленні.

За словами організаторів, "Походження космосу" - це 14 картин олійними фарбами, які демонструють унікальне поєднання українських пейзажів з любові художника до своєї країни.

Виставку вінницького художника, воїна та поета відкрили у США

Всі картини можна придбати — кошти підуть на підтримку авторської реконструкції іконостаса — стіни, прикрашеної іконами та релігійними розписами — для церкви Юрія Побідоносця, що розташована на базі Національної гвардії України у Вінниці. 

Поет, художник, воїн

Сергій Татчин — відомий український художник і поет. Успішно демонструє свої картини з 1989 року в Україні та всьому світі — в Італії, Бельгії, Польщі, Німеччині, Канаді та США. Окрім картин, написав ще десять поетичних книжок та сприяв різноманітним виданням.

Під час повномасштабного вторгнення Сергій Татчин вступив до Національної гвардії України. Отримав поранення, відзначений за службу м нагородами - «Військова служба Україні» та «Хрест Свободи». Попри отримані травми, Сергій Татчин та команда з чотирьох військових малюють фрески у новозбудованій церкві Юрія Побідоносця на базі Національної гвардії України у рідній Вінниці. 

Храм, після завершення робіт, стане першим Будинком Богослужіння Української Армії в традиціях запорізьких козаків 16 ст.

Нагадаємо, два роки тому у Вінниці на території своєї частини нацгвардійці побудували храм. Тепер розписують його стіни власними силами та талантами.

Читайте також

Вінницькі рятувальники поповнили автопарк та отримали допомогу від благодійників
Детальніше
МУР 20 травня вразить Вінницю прем’єрою реп-мюзиклу «Ти [Романтика]»
Детальніше
Вінничанка створила перші в світі ляльки-мотанки в зріст людини
Детальніше
У Всесвітній день вишиванки у Вінниці провели флешмоб "Я люблю ЗСУ"
Детальніше
Оновлена програма і сюрпризи! Golubenko у неділю з великими концертом у Вінниці
Детальніше
Українська діаспора в німецькому місті Карлсруе створить унікальний мурал-вишиванку
Детальніше