У Вінниці влаштували дитячий майстерклас з писанкарства

У Вінниці влаштували дитячий майстерклас з писанкарства

08:57 01.05.2024

Створювали власний орнамент, заряджались енергетикою творчості та радості. У Вінниці для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, провели майстерклас з писанкарства. Такий захід став можливий у співпраці служби у справа дітей Вінницької міської ради та Вінницького обласного краєзнавчого музею.

На захід запросили десять дітей, які виховуються у сім’ях опікунів/піклувальників, прийомних сім’ях.

Напередодні Великодня служба у справах дітей міської ради, у межах проєкту «Культурний простір», організувала для дітей майстерклас з писанкарства. Хлопчики та дівчатка створили свій унікальний Великодній символ, який оберігатиме їх впродовж року. У кожній дитині є великий потенціал, який варто розвивати. Мистецькі заходи несуть у собі радість, добро та надію, яка так необхідна сьогодні, – говорить начальниця Служби у справах дітей ВМР Людмила Шафранська.

У Вінниці влаштували дитячий майстерклас з писанкарства

На майстерклас завітала родина пані Оксани з трьома дівчатками: Соломією, Юлією та Вікторією.

Вперше розмальовуємо писанки. Цей процес надихає та захоплює. Дітки створили свої маленькі витвори яскравими та незабутніми. Вони прикрашатимуть нашу оселю. Дякуємо організаторам за те, що надали нам можливість брати участь у такому захоплюючому заході, – каже Оксана.

У Вінниці влаштували дитячий майстерклас з писанкарства

Вперше на воркшопі з писанкарства побувала Марина, дівчинка завітала разом із бабусею. Вона зазначила, що під час створення писанки учасники долучаються до давніх українських традицій.

Кожна краплина фарби – це як маленьке диво, що зближує нас із давніми традиціями та вчить нас бачити красу в простих речах, - каже дівчинка.

Нагадаємо, у світі, насиченому технологіями, іноді так приємно зануритися в ремесло, що передається з покоління в покоління. Одним із таких традиційних занять є писанкарство – давній український звичай, що має глибокі корені та багату символіку. 

Читайте також

Вінничанка створила перші в світі ляльки-мотанки в зріст людини
Детальніше
У День вишиванки двоє новонароджених вінничан отримали свій перший національний одяг
Детальніше
На початку літа у Вінниці відкриють пришкільні табори
Детальніше
У Вінниці працівники ювенальної превенції разом із дітками виготовили український оберіг
Детальніше
Гумштаб організував черговий похід до зоопарку для дітей Вінницької громади
Детальніше
Юні вінницькі волонтери проведуть благодійний ярмарок "Код нації"
Детальніше